Trapios tešlos obuolių torteliai


250g miltų,100g sviesto,
kiaušinis, 60g cukraus ,
druskos, vanilinio cukraus.
Varškės kremui:
2 saldžios varškės sūreliai,
2 kiaušiniai, 10g želatinos,
citrinos sulčių: obuolių papuošimiui.

Paruošti trapią tešlą: ant lentos nusijoti miltus ,dėti mažais gabalėliais sviestą ir peiliu kapoti, kol kiekvienas mažiausias sviesto gabalėlis aplips miltais, po to įmušti kiaušinį, sudėti kitus priedus, greitai šaltomis rankomis užminkyti tešlą ir pusvalandžiui palikti šaltai. Iš tešlos iškočioti lakštą, apvalia formele išspausti vienodus skridinėlius, iš likusios tešlos susukti plonas „virvutes” ir jomis apdėti skridinėlių kraštus. Tešlą subadyti šakute ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol pagels. Kai kepiniai atvės, juos pripildyti varškės kremu, apdėti obuolių skiltelėmis ir gerai atšaldyti. Gaminant varškės kremą, sūrelius išsukti su kiaušinių tryniais, įpilti citrinos sulčių ir išbrinkintos želatinos. Gerai masę išmaišyti. Išplakti iki purumo kiaušinių baltymus, sudėti į paruoštą varškės masę ir lengvai išmaišyti.
Obuolių tortelius galima dar paruošti taip: obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, į tuštumas pridėti kapotų riešutų, migdolų, razinų. Taip paruoštus obuolius stikliniame apkepo inde, užpylus vynu, truputį patroškinti. Atšaldytus obuolius dėti ant iškeptų trapios tešlos skrudinėlių, papuošti vyšniomis, slyvomis ir plakta grietinėle.