Varškės pyragas su baltymų kremu ir serbentais
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Visai neseniai žiūrinėjau nuotraukas kompiutery ir radau kelias vieno pyrago nuotraukas. Keista, pagalvojau, kad iki šiol jo dar nėra mano bloge. O juk tai turėjo būti vienas pirmųjų receptų, kuriuos žadėjau kelti čia. Na, bet juk niekada nevėlu, atėjo eilė ir jam. Taigi, receptas iš šiltos, saulėtos ir gražios rugpjūčio 10 dienos. Mintimis nusikeliu į tas šiltas vasaros dienas. Eh, pats uogų ir vaisių sezonas, serbentų šakos linksta nuo uogyčių. Kaip gi galima tuo nepasinaudoti?
Taip ir atsirado
Varškės pyragas su baltymų kremu ir serbentais
Jam reikės:
Tešlai250g miltųmažo šaukštelio kepimo miltelių0,5 šaukštelio druskos125g liesos varškėskiaušinio + dar vieno kiaušinio baltymo60g cukraus pudros
Įdarui500g liesos varškės3 kiaušinių ir 4 kiaušinio baltymų3 šaukštų krakmolo300g cukrausšaukšto citrinos sulčiųnutarkuotos citrinos žievelės0,5kg raudonųjų serbentųžiupsnio druskos
Gaminimo procesas:Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojam į dubenį. Šitame mišinyje padarome duobelę, į ją dedam varškę, kiaušinį ir baltymą, aliejų, cukraus pudrą. Iš visų šių produktų išminkom tešlą. Gaminam įdarą taip: varškę pertrinam per sietelį, išmaišom su 3 kiaušiniais, krakmolu, 5 šaukštais cukraus, citrinos sultimis ir žievelėm. Didesnis darbas su įdaru baigtas.Dabar imam kepimo skardą, ištepam ją aliejum ir dedam iškočiotą tešlą. Ant jos tepam varškės įdarą.Tada kepam karštoje, 200°C orkaitėje apie 35min.
Tuo metu, kol pyragas kepa, gaminame jo viršų:išplakam 4 baltymus, po šaukštą beriam cukrų, krakmolą, plakam, kol masė bus standi. Serbentus nuplaunam, nuskabom šakeles ir kitus nereikalingus dalykėlius. Tada beriam į išplaktus baltymus. Lengvai išmaišom. Jei praėjo kepimui skirtas laikas, traukiam pyragą iš orkaitės, ant viršaus dedam pasiruoštą baltymų bei serbentų masę ir šaunam atgal į orkaitę, kad pakeptų dar kokias 10min.Štai ir viskas. Pyragas buvo skanus, tik man receptas pasirodė šiek tiek painokas. Ypač dėl nepanaudotų kiaušinio trynių. Bet taip jau siūlo daryti žurnale “Kepimo paslaptys”. Ką gi, išbandyta, patvirtinta 🙂
Skanaus!