Aromatingas paštetas


Jums reikės:
po 400 g veršienos ir vištienos krūtinėlės,
200 g veršienos ar vištienos kepenėlių,
250 g šoninės,
4 džiovintų grybų,
3 morkų,
keliolikos alyvuogių,
svogūno,
padžiūvusios bandelės,
6 kiaušinių,
100 g maltų graikinių riešutų,
druskos, pipirų, lauro lapų, saldžiųjų pipirų,
muskato riešuto,
keleto džiovintų abrikosų,
stiklinės sultinio,
3 šaukštų sauso raudonojo vyno,
1,5 šaukšto želatinos,
riebalų formai

Mėsą ir šoninę nuplaukite.Supjaustykite, užpilkite stikline karšto vandens, pasūdykite.Sudėkite išmirkytus grybus, nuluptą svogūną, nuskustas morkas ir prieskonius.Virkite ant nedidelės ugnies apie 40 min.
Kepenėles nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais.Sudėkite prie mėsos ir virkite 15 min. Mėsą išimkite ir likusiame nuovire išmirkykite bandelę.Nusunkite ją.
Mėsą, šoninę, kepenėles, grybus, morką, svogūną ir bandelę sumalkite mėsmale.Įmuškite kiaušinių trynius.Sudėkite riešutus, alyvuoges ir įpilkite vyną.Sumaišykite faršą.Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Baltymus suplakite ir atsargiai sumaišykite su faršu.Paštetą sudėkite į riebalais išteptą formą ir kepkite apie valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Sultinį užvirkite, sumaišykite su želatina, leiskite ataušti ir įdėkite į šaldytuvą.
Ant ataušusio pašteto gražiai išdėliokite abrikosus.Viską apipilkite stingstančiais drebučiais ir įdėkite į šaldytuvą.