Čili užkandėlė


8 porcijoms reikės:
5 vištos filė gabaliukų,
1 šaukšto aliejaus,
500g bulvių,
1 didelio svogūno,
1 šaukšto saldžiosios paprikos,
1 šaukšto pomidorų koncentrato,
2 indelių konservuotų pomidorų,
5 aitriųjų paprikų,
3 lauro lapelių,
indelio raudonųjų pupelių,
3 skirtingų spalvų paprikų,
muškato riešuto,
2 šaukštų acto, druskos,
pipirų.

Mėsą supjaustykite mažais kubelais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir porcijomis kepkite mėsą. Pagardinkite druska su pipirais. Bulves nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Smulkintus svogūnus apkepinkite tame pačiame aliejuje, kuriame kepėte mėsą. Svogūną pabarstykite paprikomis, sudėkite pomidorų koncentratą ir maišydama pakepinkite. Sudėkite pomidorus, bulves, aitriąsias paprikas ir lauro lapelius. Patroškinkite 20 min. Po 10 min. sudėkite supjaustytas paprikas ir nusunktas raudonąsias pupeles. Pagardinkite druska, muškato riešutu ir actu. Sudėkite mėsą ir dar patroškinkite 5 min. Šis patiekalas paprastai valgomas su traškučiais, tačiau galima prie jo patiekti ir krekerių.