Daržovėmis įdaryti baklažanai


5-6 baklažanai,
200 g pievagrybių,
4 pomidorai,
1 svogūnas,
1 paprika,
1 morka,
1 kietai virtas kiaušinis,
200 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
1 petražolių šaknis,
6 šaukštai aliejaus,
4 skiltelės česnako,
truputis petražolių arba krapų,
druskos, pipirų.

Įdarui morką, papriką, petražolių šaknį supjaustome mažais kubeliais. Pakepame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Paruoštas daržoves sumaišome, sudedame į puodą, įpilame truputį vandens, įdedame sugrūsto česnako ir užverdame. Tada į šį troškinį sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius, įberiame druskos ir pipirų. Baklažanus supjaustome 4-5 cm pločio griežinėliais, išimame jų vidų ir pabarstome druska. Po 15 min. baklažanų griežinėlius nuplauname ir nusausiname. Baklažanus įdarome paruoštu troškiniu, ant viršaus uždedame kiaušinio griežinėlius ir pabarstome sūriu. Baklažanus sudedame į skardą, įpilame sultinio arba vandens ir kepame orkaitėje. Patiekiame su grietine arba su grietinės ir pomidorų padažu.