Kalmarų žiedų užkandis
200 g aliejaus,
1 kalmaras,
100 g salotų lapų,
30 g alyvuogių,
20 g mėlynojo svogūno,
citrinų sulčių,
alyvų aliejaus,
sojų padažo.
Tešlai:
1 kiaušinis,
2 šaukštai grietinės,
1/4 stiklinės kefyro,
druskos,
cukraus,
pipirų.
Marinatui:
2 skiltelės česnako,
citrinų sulčių,
juodųjų pipirų,
druskos.
Kalmarus supjaustome žiedais ir pamarinuojame. Maišome tešlą, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir įmaišome į tešlą. Kalmarus merkiame į tešlą ir kepame aliejuje 2 minutes. Iškepę dedame į lėkštę su salotomis ir daržovėmis. Užpilame sojų padažu, alyvų aliejumi ir citrinų sultimis.