KEPTOS AVOKADOS


2 avokados
2 šaukšteliai citrinos sulčių
4 sardelės
2 šaukštai kaparių
pusė svogūno
truputi „Tabasco” padažo
1 šaukštas graikinių riešutų
4 šaukštai grietinės
fermentinio sūrio užbarstymui
aliejaus
Orkaitė įkaitinama iki 230C temperatūros. Avokados nuplaunamos, nušluostomos, perpjaunamos pusiau ir išimami kauliukai. Nuo visų puselių nuimama pusė minkštymo; jis susmulkinamas ir apšlakstomas citrinų sultimis. Sardelės, kapariai ir nuluptas svogūnas smulkiai supjaustomi ir sumaišomi su avokadų minkštymu, „Tabasco” padažu, aliejumi ir grietine. Nupjaunama apvalioji avokadų puselių dalis, kad jos nevirstų. Tada puselės prikrečiamos paruošto įdaro. Sūris susmulkinamas ir suberiamas ant avokadų įdaro. Kepama tol, kol sūris išsilydo ir susidaro graži rusva plutelė.