Kimšti pomidorai


4 porcijoms reikės:
6-8 pomidorų (kiekvienas po maždaug 100g),
2 svogūnų su laiškas,
1 skiltelė česnako,
1 šaukšto aliejaus,
120g ryžių,
2 šaukštų lydyto sūrelio su žalumynais,
1/4 l daržovių sultinio, 1/2 ryšelio petražolių.

Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukšteliu atsargiai išskobkite minkštimą, atskirkite sėklytes ir palikite. Minkštimą smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus supjaustykite. Česnaką sutrinkite arba labai smulkiai supjaustykite ir sutrinkite su trupučiu druskos. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir ryžius, truputį patroškinkite maišydama. Pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite 300ml vandens, sudėkite iš pomidorų išskobtus kauliukus ir viską sumaišykite. Uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies apie 25 min. Kartkartėmis pamaišykite, kad ryžiai neprisviltų prie dugno. Petražoles smulkiai supjaustykite. Į išvirtus ryžius sudėkite sūrelį, supjaustytus svogūnų laiškus ir pusę petražolių ir viską gerai sumaišykite. Mase prikimškite pomidorus. Sudėkite į riebalais išteptą formą ir užpilkite sultiniu. Į sultinį suberkite likusias petražoles. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laižsnių, ir kepkite 15 min.