Lietinių užkandėlė


24 porcijoms reikės :
Tešlai :
stiklinės miltų,
2 kiaušinių,
gazuoto mineralinio vandens,
druskos,
aliejaus
Faršui :
200 lašišos arba rūkytos šoninės (griežinėlių),
250 g varškės kremo,
2 šakelių saliero,
40 g kaparių,
mažo raudonojo svogūno,
druskos, pipirų.

Kiaušinius plaktuvu samaišykite su miltais ir pilkite tiek gazuoto mineralinio vandens, kad tešla taptų vientisa ir netiršta, įberkite druskos ir šaukštą aliejaus.Iš tešlos iškepkite vidutinio storumo lietinius blynus ir leiskite jiems ataušti.
Salierus, svogūną ir kaparius smulkiai sukapokite.Pagardinkite druska ir pipirais.Lietinius tepkite varškės kremu, ant jo dėkite lašišą arba šoninę, o ant viršaus – po šaukštą sukapotų daržovių.Suvyniokite ir 5 valandom įdėkite į šaldytuvą.Patiekdama į stalą supjaustykite dideliais gabalais.Į kiekvieną gabaliuką įsmeikite pagaliuką.