Lydeka su krienais
800 g lydekos,
0.75 l vandens,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
8 bulvės,
3-4 krienų šaknys,
100 g sviesto,
300g pieno,
pusantro valgomojo šaukšto kvietinių miltų,
po 6 karčiuosius ir kvapniuosius pipirus.
Lydekas išdaryti, sudėti į sūdytą papipirintą verdantį vandenį.Bulves supjaustyti ir sudėti į verdantį prie lydekų.Sutarkuoti krienus.Kai žuvis ir bulvės bus išvirusios, neišgaravusį sultinį nupilti į atskirą indą, o bulves ir lydekas perkelti į kitą (gilią emaliuotą keptuvę arba karščiui atsparų keramikinį dubenį) taip, kad žuvies gabalai būtų viduryje, o bulvės aplinkui ją, tuo tarpu tarp indo sienų ir bulvių turi likti neplatus, pusės cm tarpelis.Žuvies sultinį uždaryti miltais, įpilti pieno, įdėti sviesto, išmaišyti, įkaitinti, kad būtų netoli virimo, bet neužvirti, atšaldyti iki žemesnės nei 45 laipsnių temperatūros ir tuojau supilti tarkuotus krienus, greitai išmaišyti ir užpilti šituo padažu žuvį su bulvėmis.
Patiekti galima ir karštą, ir šaltą – kaip antrąjį patiekalą arba kaip užkandį.
Apskaičiuota 4 porcijoms.