Maltas mėsos vyniotinis


1,5 stiklinės miltų,
pusė stiklinės vandens,
pusė kiaušinio, druskos,
1 stiklinė virtos mėsos,dar 2 kiaušiniai,
1 šaukštas sviesto,
miltų kočiojimui, prieskonių.

Miltus, pusę kiaušinio, vandenį ir druską minkyti tol, kol nebelips prie rankų (miltų dėti tiek, kiek reikia). Tešlą iškočioti ir ištampyti labai plonai, virtą mėsą „kumpį, jautieną, vištieną ir pan.) sumalti, pridėti prieskonių. Dviejų kiašinių baltymus išplakti ir sumaišyti su tryniais bei mėsa. Mišinį uždėti ant iškočiotos tešlos, išlyginti ir suvynioti. Įdėti į riebaluotą kepimo skardą, patepti sviestu ir kepti apie 45 min. karštoje orkaitėje. Patiekti šiltą.

Roletai