Malto kumpio užkandis


200 g rūkyto kumpio,
150 g sviesto,
1 svogūnas,
2 tryniai.

Rūkytą kumpį sumalti mašinėle ir, pridėjus spirginto svogūno, antrą kartą permalti.Sviestą ištrinti iki baltumo ir sukant dėti į jį maltą kumpį, po vieną kiaušinio trynį ir toliau sukti, kol masė pabals.Iš taip pagamintos kumpio masės padaryti pusrutulį ir užšaldyti drebučiuose.
Sultinį išvirti kaip mėsos drebučiams ir į apvalią salotinę ar į formą įpilti jo 1 – 2 cm storio.Kai jis gerai sustings, įdėti paruoštą kumpį ir vėl apipilti sultiniu, kad apsemtų.Sultiniui sustingus, indą trumpai pakaitinti karštame vandenyje ir užkandį išversti į negilią lėkštę.Lėkštės pakraščius puošti užšaldytu grietinės padažu su krienais, krienu sviestu, salotų lapais, šviežiais pomidorais ar agurkais.