Paštetas su šoninės apvalkalu
8 porcijoms reikės:
300g veršienos (be kaulų ), 200g kiaulienos mentės,
100g nerūkytos šoninės,
400 g rūkytos šoninės,
150g veršienos arba paukštienos kepenėlių,
2 šaukštų aliejaus, šaukšto „Vegetos”,
2 šaukštų grietinėlės, 2 kiaušinių, druskos, pipirų, lauro lapelio, keleto pipirų žirnelių, muskato riešuto.
Veršieną nuplaukite, nupjaukite riebalus. Supjaustykite, užpilkite vandeniu ir suberkite prieskonius. Virkite, kol suminkštės. Kepenis nuplaukite, išpjaukite gyslas ir riebalus. Supjaustykite gabaliukais ir apkepinkite su aliejumi. Mėsą išimkite iš puodo ir sumalkite kartu su šonine ir kepenimis. Sumaišykite su grietinėle ir kiaušiniais. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu. Formą išklokite rūkytos šoninės griežinėliais taip, kad šoninės galai įškristų per formos šonus. Į vidurį sudėkite faršą, suformuokite jį ir pridenkite šoninės galais. Uždenkite folija ir kepkite 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.