"Polenta" su lašišų ikrais


8 porcijoms reikės:
50ml daržovių sultinio,
300g kukurūzų kruopų,
250ml pieno,
druskos, pipirų,
1 šaukšto sviesto,
1 kiaušinio,
2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio,
2 svogūnų su laiškais,
1 ryšelio krapų,
150g greitinės,
100g lašišų ikrų.

Sultinį užvirkite. Visą laiką maišydama plona srovele pilkite kruopas, tada pieną. Košę virkite apie 8 min. ant mažos ugnies kartkartėmis pamaišydama. Nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir pipirais, sumaišykite su kiaušiniu ir parmezanu. „Polentą“ sukrėskite į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginkite paviršių (kad būtų 1 cm storio). Atšaldykite. Svogūnus ir laiškus supjaustykite griežinėlais. Krapus nuplaukite, viršūnėles nuskabykite. Polentą supjaustykite mažais rombiukais. Ant kiekvieno gabaliuko dėkite porciją grietinės, truputį svogūnų ir ikrų. Papuoškite krapais.