Traškios daržovės su padažais
8 porcijoms reikės:
2 agurkų,
2 kaliaropių,
ryšelio morkų,
3 įvairių spalvų paprikų,
1 šakelės salierų,
500g varškės,
250g majonezo,
4 šaukštų salsos padažo,
po 1/2 ryšelio petražolių ir krapų,
po 2 šaukštus medaus ir garstyčių,
pakelio stambesių lazdelių.
Daržoves supjaustykite mažais gabaliukais. Suverkite ant medinių iešmelių šašlykams. Paruoškite padažus: varškę sutrinkite su majonezu ir padalykite į tris dalis. Vieną jų sumaišykite su salsos padažu, kitą – su smulkintais žalumynais, trečia – su medumi ir garstyčiomis. Sudėkiteį padėklus daržoves. Į aukštas stiklines – lazdeles ar morkas . Šalia sustatykite padažines su padažais. Papuoškite žalumynais.