Troškinti obuoliai su avižiniais dribsniais
250g obuolių , 35g sviesto,
45g cukraus, 40g razinų,
tarkuotos citrinos žievelės,
70g avižinių dribsnių.
Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustyti vienodomis skiltelėmis (į 8 dalis). Keptuvėje pašildžius 10g sviesto, berti 25g cukraus ir, sudėjus paruoštus obuolius, patroškinti (skiltelės neturi ištižti ), suberti nuplautas razinas, citrinos žieveles.
Avižinius dribsnius, įbėrus 20 g cukraus, pakepinti likusiame svieste iki gelsvumo. Į stiklinį indą dėti sluoksniais paruoštus obuolius lr avižinius dribsnius. Viršutinis sluoksnis turi būti dribsnių. Viršus papuošiamas obuolių ir kitų vaisių skiltelėmis. Galima dar atskirai paduoti vanilinio užpilo.