Troškintų obuolių kukuliai


I. 0,5 kg bulvių, 0,5 kg obuolių,
0,5 l pieno, 30g margarino,
kiaušinis, 70g miltų,
truputis druskos, cukraus,
citrinos sulčių.

Išvirtas iš vakaro bulves nulupti, sutrinti, įmušti kiaušinį,įberti miltų, truputį druskos ir išminkyti tešlą (iš jos galima padaryti 10 nedidelių kukulių). Obuolius nulupti, supjaustyti kiekvieną į 4 dalis, išimti sėklalizdžius ir apšlakstyti citrinos sultimis. Darant kukulius, į kiekvieną įdėti paruošto obuolio skiltelę ir gerai užspausti tešlos kraštus. Plačiame inde ištirpyti margariną ir sudėti kukulius, kad vienas kito neliestų. Į tarpus dėti likusias obuolių skilteles ir troškinti , kol pagels. Po truputį supilti pieną, įberti druskos, šaukštą miltų, kad sutirštėtų pienas, paskaninti cukrumi, kaitinti dar 5-10 min. ir paduoti į stalą.