Varovų užkandis


1 kg rūkyto kiaulienos kumpio,
1kg pakepintos duonos gabaliukų,
1 stiklinė paruoštų krienų,
5-6 skiltelės česnako,
2 stiklinės aliejaus,
10-12 kadagio uogų,
0,5 stiklinės spirito,
12-16 storokų ilgų medinių smaigtų,
10 obuolių.

Duoną supjaustyti storesnėmis negu paprastai riekutėmis ir apkepinti įkaitintame aliejuje. Apkepusias riekutes įtrinti česnaku. Rūkytą kumpį supjaustyti kuo plonesniais keturkampiais griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį aptepti krienais, apšlakstyti kadagių uogų sultimis ir susukti vamzdeliu. Kumpio vamzdelius persmeigti mediniais smaigtais ir panardinti į verdantį aliejų. Truputį pakaitinti. Obuolius perpjaustyti pusiau(išimti sėklalizdžius) ir apkepinti aliejuje. Ant medinio virbo mauti duoną , obuolį, susuktą kumpio vamzdelį. Prieš valgant pakaitinti degančiame spirite. Puošti žalumynais.