Aluje marinuoti šonkauliai


1 kg kiaulienos šonkaulių,
druskos ir pipirų.
Marinatui:
1,5 stiklinės alaus, 4 laurų lapeliai,
šaukštas  mairūno,
po šaukštelį kmynų ir rozmarino,
kelios kadagių uogos .
Aptepui:
pusė stiklinės alaus,
3 šaukštai aliejaus,
2 skiltelės česnalo,
druskos.

Šonkauliukus pasūdyti, pabarstyti pipirais ir dėti į indą, kiekvieną sluoksnį pabarstant prieskoniais. Užpilti alumi, kad apsemtų, ir mažiausiai parą laikyti šaldytuve.
Prieš kepant paruošti aptepą: smulkiai sukapotus česnakus ištrinti su druska, supilti alų, aliejų ir išmaišyti. Šonkauliukus panardinti į aptepą ir dėti ant grotelių. Kepant keletą kartų apversti, vis patepant padažu.