Šokoladinis desertas


4 porcijoms reikės:
po 80 g juodojo šokolado ir sviesto,
5 šaukštų cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
4 kiaušinių,
2 šaukštelių maltos kavos,
2 – 3 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
80 g maltų migdolų,
sviesto puodeliams patepti,
stiklinės pieno,
vanilės lazdelės,
3 kiaušinių trynių,
4 šaukštų cukraus pudros,
2 šaukštų sviesto padažui,
50 g baltojo šokolado.

Sutarkuokite juodąjį šokoladą. Sviestą sutrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Trindama įmuškite po trynį, sudėkite šokoladą ir kavą, sumaišykite su baltymų putėsiais. Tada sudėkite džiūvėsėlius ir migdolus. Gautą masę atsargiai sumaišykite. Puodelių vidų ištepkite sviestų ir pabarstykite cukrumi. Pripildykite juos paruošta mase. Puodelius dėkite ant sieto virš puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite ir virkite ant garų 45 min. Pieną užvirinkite su vanilės lazdele ir iškoškite. Trynius sutrinkite su cukraus pudra ir maišydamos pilkite į karštą pieną. Paskui gautą masę plakite virš garų, vis įdėdama sviesto ir tarkuoto šokolado, kol padažas sutirštės. Patiekite jį su desertu.