Anties kulšelės su česnakinėmis bulvytėmis bei saldžiarūgščiu slyvų padažu

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Joninių proga siūlau palepinti šeimą gardžiu patiekalu, kuriam pagaminti užtruksite vos valandą. Savo mažajam (2 metai ir 3 mėn) aš išėmiau minkštąją iškepusių bulvių dalį ir šiek tiek patryniau su šakute, o iškeptą mėsą supjausčiau smulkiau, patiekiau su sviesto – grietinės padažu bei šviežiu agurku, valgė labai noriai 🙂
Anties kulšeles naudojau Kitchen me , kurios jau buvo su prieskoniais bei supakuotos į kepimui skirtą pakuotę
Bulvytėms reikės:
- Šviežių bulvyčių
- česnako skiltelių
- džiovinto raudonėlio
- džiovintų čiobrelių
- druskos, pipirų
- aliejaus
Padažui:
- 5 slyvų
- druskos, pipirų
- 2 skiltelių česnako
- 1,5 a.š. rudojo cukraus
- šiek tiek šviežių petražolių
- 30-50 ml grietinėlės
Bulves patryname su šiurkščia kempinėle po tekančiu vandeniu, supjaustome į 4 dalis. Apverdame 5 min. Tada nukošiame, pabarstome druska, pipirais, prieskoniais, supjaustome česnako skilteles griežinėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir viską atsargiai išmaišome, įdėdame į kepimo indą. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros, pašauname anties kulšelės (pakuotės folijos nenuimame), bei bulvytes ir kepame apie val. Kol viskas kepa, padarome padažą. Slyvas nuplauname, tada užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame keliom min. Pašaliname žieveles, supjaustome smulkiau, išimant kauliuką. Dedame į nedidelį puodą, pilame vandens, kad apsemtų truputį daugiau nei pusę slyvų, užverdame, įspaudžiame česnaką, beriame druskos, pipirų, smulkintų petražolių, cukrų, viską troškiname, kol padažas sutirštės. Pilame grietinėlę ir dar patroškiname 5-10 min. Valgome su mėgstamom salotomis ar tiesiog žviežiomis daržovėmis.
Skanaus!