Apkepti lietiniai su obuoliais


Lietiniams:
200 ml pieno,
40 g tirpinto sviesto,
100-150 g miltų,
2 kiaušinių,
1 šaukštas cukraus, druskos.
Įdarui:
300-400 g obuolių,
1 šaukštas citrinų sulčių,
cinamono,
50 g razinų,
1 šaukštas cukraus,
100 ml obuolių sulčių.
Padažui:
150-200 g grietinėlės,
2 kiaušinių tryniai,
1 šaukštas vaisių ar uogų likerio (galima naudoti ir sultis).

Obuolius supjaustome kubeliais ir kartu su citrinų sultimis, cinamonu ir razinomis patroškiname sultyse, įberiame 1 šaukštą cukraus. Iš duotų produktų iškepame lietinius. Ant kiekvieno lietinio uždedame po šaukštą obuolių įdaro, suvyniojame ir sudedame į sviestu išteptą kepimo skardą, užpilame padažu ir apkepame orkaitėje. Padažui grietinėlę suplakame su kiaušinių tryniais ir likeriu (ar sultimis). Tiekiame karštus, galima užpilti sirupu ar plakta grietinėle.