Apkeptos strimelės


8 sūdytos strimėlės,
150 g kiaulienos taukų,
10 bulvių,
2 svogūnai,
arbatinis šaukštelis druskos,
šaukštelis kvapniųjų pipirų (pimentų),
0.25 stiklinės vandens,
stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
50 g sviesto.

Strimėles išdaryti, pamerkti į pieną ir mirkyti, kol ruošiami kiti produktai.Nulupti ir supjaustyti strypeliais bulves, svogūnus supjaustyti skridinėliais, lašinius – gabalėliais.Į karščiui atsparų indą sudėti sluoksniais bulves, strimėles, svogūnus, lašinius : paskui eiles pakartoti, viršutinėje eilėje palikti bulves.Ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.Kepti orkaitėje.Skyrium paduoti atskiesto acto (du valgomieji šaukštai 3% acto pusei stiklinės virinto vandens).