Armėniška aviena


6 porcijoms reikės :
500 g liesos avienos,
500 g baklažanų,
5 šaukštų lydyto sviesto,
2 svogūnų,
1 stiklinės pomidorų sulčių,
100 g fermentinio sūrio,
druskos, pipirų, kitų prieskonių,
100 g žalėsių (petražolių ar krapų),
50 g aliejaus kepimui.

Avieną nuplaukite, išpjaustykite gyslas ir riebalus, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir dukart sumalkite mėsmale.Faršą pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite kitus prieskonius ir apkepinkite įkaitintame aliejuje.Nuluptą svogūną labai smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje.Sudėkite į faršą.Baklažanus nulupkite ir supjausčius juostelėmis sudėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad išleistų sultis (kitaip bus kartūs).Nusausinkite ir apkepinkite įkaitintame aliejuje, tačiau žiūrėkite, kad neištižtų.
Riebalais išteptoje formoje sluoksniais dėkite baklažanus, mėsos faršą su svogūnais ir vėl baklažanus.Užpilkite ant patiekalo pomidorų sultis, pabarstykite prieskoniais, tarkuotu sūriu ir kepkite karštoje orkaitėje apie pusę valandos.
Patiekalą patiekite karštą tame pačiame inde, kuriame jis kepė.Pabarstykite žalėsiais.geriausiai prie šio patiekalo tinka virtos bulvės.