AŠTRUS ČILI


400 g jautienos faršo,
1 vid. svogūnas,
2 sv. raudonieji čilės pipirai,
0.5 kg sv. pomidoru,
100 ml pomidorų padažo (kečiupo),
10 g „Santa Maria” čiles prieskoniu,
druskos.
Smulkiai supjaustyti svogūna ir čilės pipirus (Pastaba. Kruopščiai išvalyti sėklas, nes jos yra labai aitrios). Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odeles bei supjaustyti skiltelėmis. Jautienos faršą kartu su svogūnu kepinti ant aliejaus gilioje keptuvėje apie 5 min. iki paruduos. Supilti čilės pipirus, druską, prieskonius, pomidorus ir viską gerai išmaišius sudėti pomidorų padažą. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir uždengus dangčiu troškinti apie 20 min, vis pamaišant. Paruoštas čili yra vientisos masės.
Valgyti su juoda duona. Kas nemėgsta labai aštriai, rekomenduočiau, nedėti sv.čilės pipirų. Tuomet
patiekalas bus ne toks aštrus.