Lynas baltame padaže


Mums prireiks:
1kg lyno
2 valgomieji šaukštai grietinės
200 gr. grietinėlės
2 morkos
1 stiklinė ryžių
50 gr. sviesto
1 poras arba svogūnų laiškai
miltai
žalumynai
aliejus kepimui
prieskonių žuviai
druska
pipirai
Žuvį supjaustyti gabaliukais. Pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais ir palikti porai valandų.
Iškepti žuvį aliejuje, prieš tai apvoliojus miltuose iš abiejų pusių, kad gerai paskrustų.
Į puodą įdėti gabalėlį sviesto, porus supjaustytus griežinėliais. Po to dėti žuvį, taip pat supjaustytas griežinėliais morkas. Viską užpilti grietinėle. Troškinti 15-20 min.
Prieš baigiant troškinti įdėti grietinę, krapus, petražoles. Viską pakaitinti iki užvirimo ir išjungti.
Ryžius išvirti, kad būtų birūs. Įdėti truputį sviesto ir krapų.
Patiekalą galimą valgyti su daržovėmis.