Auksinė žuvelė
1 karpis;
Rūkytas kumpis, šoninė ar lašinukai;
1 svogūnas;
Džiuvėsėliai;
1 kiaušinis;
Džiovinti baravykai;
Papuošimui:
Svogūnų laiškai;
Petražolės;
Ridikėliai.
Šviežiam karpiui nuimame odą. Išverdame rūkyto kumpio, šoninės ar lašinukų. Pakepiname svogūną. Kepintą svogūną ir mėsą kartu su karpiu permalame.
Į žuvies faršą pridedame džiūvėsėlių, kiaušinio, smulkiai kapotų virtų baravykų (džiovintų). Ta mase užpildome karpio odą. Suvyniojame į marlę. Kokią valandą verdame ant silpnos ugnies daržovių sultinyje.
Atšaldome išvirtą „auksinę žuvelę” dubenyje. Papuošiame svogūnų laiškais, petražolių lapeliais, ridikėlių skiltelėm.