Kastiniu įdarytos daržovės


5-8 nedideli agurkai,
10 nedidelių pomidorų, žalumynų,
Kastiniui: 200g sviesto,
400g grietinės,
pipirų, druskos.

Paruošti daržoves: agurkus nuplauti, nupjaustyti galus,kad gerai stovėtų, iš vidaus šaukšteliu išskobti sėklas ir agurkus sustatyti lėkštėje. Iš sviesto, grietinės, įbėrus rtuputį oioirų ir druskos, susukti kastinį. Kastinio pridėti tuščius agurkus, ant viršaus uždėti po nedidelį pomidoro griežinėlį. Lėkštėje apdėlioti agurkus kastiniu. Duodant į stalą, puošti žalumynų šakelėmis.
Per šventes kastinį galima svečiams patiekti agurkų arba pomidorų krepšeliuose. Krepšeliams agurkus reikia perpjauti pusiau, sėklas šaukšteliu išskobti, nupjauti kitą galą, kad agurkus būtų lengviau pastatyti lėkštėje. Kraštelius peiliuku išpjaustyti danteliais. Iš krapų ar petražolių šakelių padaryti krepšelio lankelį. Lankelį įsmeigti, kuomet krepšelis jau pridėtas kastinio.
Krepšeliai taip pat daromi ir iš pomidorų. Prie tokių, įdarytų kastiniu daržovių paduodamos karštos bulvės, virtos su lupenomis. Iškilmingomis progomis bulvės nulupamos ir kiekviena įvyniojama į foliją.