Aviena su kopūstais ir pipirais
500 g avienos,
30-60 g margarino arba kitokių riebalų,
1 kg baltagūžių kopūstų,
druskos,
arbatinis šaukštelis nemaltų pipirų,
2 valgomieji šaukštai miltų.
Avieną supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais, pakepinti puode.Įpilti truputį vandens, pasūdyti ir troškinti, kol suminkštės.Mėsą išimti, o likusiame sultinyje troškinti gan stambiai supjaustytus kopūstus.Ištroškintus kopūstus kartu su mėsa perdėti į stiklinį ugniai atsparų indą.Likusį sultinį sumaišyti su miltais, pridėti druskos ir maltų pipirų, įpilti truputį vandens, viską užvirinti, kad pasidarytų tirštokas padažas, ir juo užpilti kopūstus.Patiekalą pašauti į orkaitę ir troškinti 20 min.Su aviena tiekiamos virtos bulvės su kmynais.