Pasagėlės


1,5 stiklinės šilto pieno,
150g sausų mielių,
išleistų nedideliame pieno kiekyje,
3 stiklines miltų ir 10trynių.

Viska gerai išplakti. Kai truputį pakils, vėl išplakti, pridėti 600g ištirpinto sviesto, truputį druskos ir, jei reikia, dar 1,5 stiklinės miltų. Gerai išmaišyti ir leisti dar kartą pakilti. Po to iškočioti tešlą maždaug 20 cm ilgio juostelėmis, per vidurį plačiomis, į galą siaurėjančiomis.Dėti į skardą sulenkus kaip pusmėnulius ar pasagas, iš viršaus truputį paspausti, kad būtų plokščios. Kai 3 kartą (jau skardoje ) tešla pakils, pasagėlių viršų (bet ne kraštus ) patepti kiaušinio tryniu, pabarstyti cukrumi ir kepti nelabai karštoje orkaitėje pusę val.