Balandėliai su grybais
10 baltagūžių kopūstų lapų,
druskos, vandens.
Troškinimui:
2 šaukštai riebalų,
3 šaukštai grietinės.
Įdarui:
Grybų,
rūkytų lašinukų,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
gabalėlis saliero,
0,5 stiklinės ryžių košės.
Grybų įdarą pagaminti su rūkytais lašinukais, pridėti 2 šaukštus pomidorų tyrės, gabalėlį saliero ir 0,5 stiklinės birios ryžių košės. Kopūstų lapus arba visą minkštą kopūsto gūžę išvirti pasūdytame vandenyje. Lapkočius išmušti arba išpjauti. Ant kiekvieno kopūsto lapo uždėti 2—3 šaukštus įdaro ir suvynioti. Balandėlius apkepinti riebaluose ir troškinti ant viryklės uždengtame žemame troškintuve arba orkaitėje keptuve. Baigiant troškinti, įdėti grietinės, kuri atstoja padažą. Galima pagaminti ir grietinės padažą su miltais. Patiekti su virtomis bulvėmis ir agurkų arba morkų salotomis