Balandėliai


1 vidutinio dydžio kopūstas,
500 g naminio faršo,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
1 stiklinė ryžių,
druskos, petražolių, krapų.

Kopūstą nuplauti, kotą išpjauti. Į šaltą 5,5 l talpos puodą įpilti 1 stiklinę vandens, įdėti kopūstą, uždengti ir virti (energija 2/3), kol rodyklė pasieks žaliąjį laukelį. Tada sumažinti kaitrą iki minimumo ir dar pavirti 10-15 min. Paruošti įdarą: į faršą įmušti kiaušinį, sudėti susmulkintą svogūną, virtus ryžius, įberti druskos, pipirų, krapų ir viską gerai išmaišyti. Masę įsukti į išvirtus kopūstlapius. Balandėlius sudėti į šaltą puodą, įpilti vandens tiek, kiek pageidaujama nuoviro (nuovirą galima sutirštinti miltais). Puodą uždengti dangčiu, kol rodyklė pasieks žaliąjį laukelį. Tada sumažinti kaitrą ir dar pavirti 15-20 min. Patiekti su grietine ir bulvėmis.