"Amūro" sausainėliai


250 g miltų
200 g cukraus
kepimo miltelių
šaukštelis vanilės
kiaušinis
250 g sviesto
šaukštelis malto cinamono
250 g migdolų
maltų gvazdikėlių
druskos

Įdarui:
stiklinė apelsinų džemo

Apliejimui:
150 g cukraus pudros
4 šaukštai citrinos sulčių

Migdolus sumalti. Visus tešlos indigrientus išminkyti dubenyje ir porą valandų palaikyti vėsioje vietoje. Tešlą plonai iškočioti ir išpjauti širdelės formos sausainėlius. Sudėti sausainius į kepimo poperiumi išklotą skardą. Kepti prieš tai įkaitintoje orkaitėje 180 ”C temperatūroje apie 10 min. Ataušinti kepimo skardoje. Pusę iškeptų ir jau ataušusių sausainių aptepti apelsinų uogiene, prieš tai atidėjus 3 šaukštus uogienės.
Paruošti apliejimo masę: 3 šaukštus uogienės sumaišyti su citrinų sultimis ir cukraus pudra. Aptepti sausainių viršų ir papuošti skrudintomis migdolų plokštelėmis.