Bulvių apkepas su špinatais
500g bulvių,
200g pievagrybių,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
300g šoinatų,
svigūnas,
skiltelė česnako,
150g fermentinio sūrio,
80g juodų alyvuogių,
100g grietinėlės,
150g grietinės.
Nuskustas bulves išvirti. Pievagrybius supjaustyti ir 2 min. kepti alyvuogių aliejuje. Pievagrybius išimti ir toje pačioje keptuvėje apkepinti špinatus, supjaustytą svogūną ir česnaką. Pasūdyti ir papipirinti. Sudėti pievagrybius ir išmaišyti. Bulves supjaustyti griežinėliais ir išdėlioti kepimo indo kraštuose. Į vidurį supilti špinatų- pievagrybių masę. Ant viršaus sudėti alyvuoges ir pasmulkintą fetos sūrį. Grietinę sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant bulvių bei pievagrybių masės. Kepti orkaitėje apie 25 min. 200C temperatūroje.