Daržovių troškinys su avižomis


1-2 šaukštai sviesto,
1 česnako skiltelė,
100g žiedinių kopūstų,
100g brokolių,
2 morkos,
3-4 šaukštai skaldytų avižų,
3/4 l sultinio,
60g riebios grietinės,
druskos, pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
raudonųjų pipirų,
citrinų sulčių,
Vorčesterio padažo,
1/2 puodelio kapotų žalumynų.

Įkaitinę puode sviestą, suberkite smulkiai sukapotą česnaką ir pakepinkite. Nuluptą ir smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite su česnaku. Žiedinius kopūstus, brokolius ir nuskustas morkas smulkiai supjaustykite, suberkite į svogūnus bei česnaką ir kartu pakepinkite. Apiberkite skaldytom avižom. Supilkite sultinį ir 15-20 minučių pavirkite ant ne itin stiprios ugnies. Sukrėskite grietinę, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu, pipirais, citrinų sultimis ir Vorčesterio padažu. Apiberkite smulkiai sukapotus žalumynus. Prieš patiekdami dar pagardinkite pipirais.