Dešriniai vėžiukai


storų sardelių (bet koks kiekis)
aliejaus
raudonųjų pipirų

Sardelėms nulupama odelė. Sardelės perpjaunamos išilgai pusiau, 3-4 kartus giliai įpjaunamos, bet neperpjaunamos. Truputį aptepamos aliejumi, apibarstomos raudonaisiais pipirais ir dedamos į įkaitusį grilį ant grotelių.
Kepama kol dėl karščio sardelė išsilenkia ir atrodo panaši į vėžį.
Arba:
Sardelėms nulupama odelė, jos perpjaunamos išilgai pusiau.
Ementalio sūris supjaustomas 0,5 cm storio riekelėmis, dedamas tarp sardelės puselių, viskas apvyniojama plona lašinių juostele ir abu lašinių galai prismeigiami dantų krapštukais. Dešrelės dedamos į grilį ir kepamos kol sūris suminkštėja, o sardelės ir lašiniai gražiai apskrunda.
Su keptomis sardelėmis labai tinka bulvių salotos.