Dešros ir bulvių guliašas


Jums reikės:
1 kg bulvių, 400g plonų dešrelių, 4 vidutinių svogūnų, 5 vidutinio dydžio pomidorų arba 3 šaukštų tirštos pomidorų tyrės, 1 kubeliosultinio, aliejaus arba riebalų kepti,
2 paprikų arba šaukštelio saldžiosios paprikos, cukraus, pipirų, druskos.

Svogūną supjaustykite griežinėliais ir apkepinkite su riebalais. Sudėkite nuluptus ir supjaustytus pomidorus arba pomidorų tyrę, įpilkite pusėje stiklinės karšto vandens ištirpdytą sultinio kubelį ir įberkite žiupsnelį cukraus. Troškinkite uždengtą ant lėtos ugnies apie 10 min. Tada pertrinkite per kiaurasamtį arba sutrinkite plaktuvu. Sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir papriką. Kai viskas suminkštės, sudėkite griežinėliais supjaustytą dešrą ir užvirkite. Pagardinkite guliašą pagal skonį cukrumi, druska ir pipirais. Patiekite karštą.