Dzūkiški kukuliai su bulviniais kukulaičiais


600 g jautienos
prieskonių
svogūnų
druskos
100-200 g rūkytų lašinukų
1 kiaušinis
džiūvėsėlių ar miltų
riebalų

Bulviniai kukulaičiai:
300 g išspaustų bulvių tarkių
200 g virtų bulvių košės
druskos
miltų

Mėsą sumalti, įdėti pakepintus svogūnus, prieskonių, druskos ir gerai išmaišius daryti nedidelius kukulaičius, pavolioti juos išpiaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir virti riebaluose kol parusvės.
Išėmus sudėti į troškintuvę ir pašauti į orkaitę.

Bulviniai kukulaičiai:
Tarkius, košę, druską ir miltus suminkyti. Padarius nedidelius apvalius kukulaičius, išvirti pasūdytame vandenyje. Laikyti jame iki tiekiant valgyti, sudėjus kartu su mėsos kukulaičiais.
Lašinukus smulkiai supjaustyti, paspirginti su 3-4 svogūnais ir užpilti ant kukulaičių.