Farširuoti pomidorai
(4 porcijos)
8 vidutinio dydžio pomidorai (Pomidorai)
250 g pievagrybių
petražolių
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
2 šaukštai sviesto
4 šaukštai grietinėlės
druskos
pipirų
2 riekės baltos duonos skrebučiams
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
100 g tarkuoto “Žementalio” sūrio
tarkuoto muskato riešuto
1. Pomidorus nuplauti, nupjauti “kepurėles” ir išskobti minkštimą. Grybus nuvalyti, susmulkinti. Supjaustyti petražoles, svogūną ir česnaką.
2. Orkaitę įkaitinti iki 200°. 1 šaukšte sviesto pakepinti svogūnus. Pridėti česnaką, petražoles ir grybus ir pastoviai maišant kepinti 2 min. Supilti grietinėlę, truputį pakaitinti ir pagardinti prieskoniais ir druska.
3. Baltos duonos riekeles pakepinti tosteryje ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Sumaišyti su grybų mase, kiaušiniu, kiaušinio tryniu ir 2/3 sūrio. Pagardinti prieskoniais ir druska.
4. Išskobtus pomidorus pripildyti paruošto faršo ir sudėti juos į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus suberti likusį sūrį ir sudėti sviestą. Kepti 20 min. Papuošti petražolėmis.