Salotos su kriauše ir sūriu


60 g fermentinio sūrio
100 g salotų lapų
60 g cikorinių salotų
1/4 citrinos
kriaušė
1/4 granato
šaukštelis rozmarino aliejaus
50 g spanguolių
50 g aliejaus
druskos
maltų baltųjų pipirų

Kriaušę nulupkite, perpjaukite per puse, išimkite sėklides. Supjaustikite nestoromis juostelemis išilgai, patepkite jas rozmarino aliejumi, sudėkite į skardą ir apie 5 min kepkite labai karštoje orkaitėje. Atvėsinkite.
Sūrio juosteles (iš tokio kiekio išeis 6), kepkite orkaitėje apie 3 min. Atvėsinkite.
Užpilas:
Į sieteliu pertrintas spanguoles įberkite druskos, pipirų, įpilkite aliejaus. Mase išplakite. Cikorines salotas išlukštenkite ir pamirkykite citrinos sultimis parūgštintame vandienyje.
Sūrio, kriašės juosteles ir salotas dailiai sudėkite į lėkštę, pagardinkite užpilu.