Fliakai(skrandinukai)


160g avies skrandžio,
100g avienos kaulų sultiniui,
morka, petražolių,
svogūnas,
50g lašinių,
5g miltų, 10g sūrio,
5g džiūvesėlių,
mairūno,imbiero, pipirų,
muskato riešuto,
druskos.

Skrandis gerai išplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis užplikomas verdančiu vandeniu ir valoma vidinė grublėta pusė, kol nusiims žalsvai rudos spalvos plėvė. Skrandis turi būti visiškai baltas. Iš avienos kaulų išverdamas sultinys. Skrandis dedamas į sultinį ir verdamas 40-50 min. Morkos, svogūnai ir petražolės smulkiai supjaustomos ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išviręs skrandis išimamas, supjaustomas 3-4 cm ilgio juostelėmis ir išmaišomas su daržovėmis bei daržovių sultiniu. Lašinius smulkiai supjaustyti ir pakepinti, sudėti miltus ir kepinant gerai išmaišyti. Šį padažą supilame į sriubą ir sudedame visus prieskonius, išmaišome. Viskas supilama į karščiui atsparų indą, pabarstoma tarkuotu sūriu ir džiūvesėliais. Dedama į karštą orkaitę ir patroškinama 10-15 min.