Didžkukuliai su varškės įdaru


15 didelių žalių bulvių
5 didelės su lupenomis virtos bulvės
druskos

Įdaras:
500 g varškės arba sūrio
1 šaukštelis sviesto
1 kiaušinis
druskos
pipirų
2-3 šaukštai smulkiai sukapotų žalių mėtos arba peletrūno lapelių

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti.
Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves.
Nulupti virtas bulves.
Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščiai užminkyti tešlą.
Iš tešlos formuoti gana didelius rutulius, įdaryti juos paruoštu įdaru, gerai užlipdyti, po to formuoti pailgus didžkukulius.
Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 30 min.
Išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.

Įdarui:
Sūrį (varškę) sumalti mėsmale, ištrinti su sviestu, druska, pipirais, kiaušiniu ir sukapotomis žolelėmis.

Šiuos didžkukulius patiekti apipiltus lydytu sviestu arba grietine.