Frikasė su kopūstais
6 porcijoms reikės:
1/2 galvutės garbanotojo kopūsto,
1/2 kg mėsos faršo (kiaulienos ir jautienos),
bandelės,
svogūno,
kiaušinio,
200 g rūkytos šoninės,
200 g grietinės,
druskos, pipirų,
čiobrelio,
česnako skiltelės.
Kopūstą nuplaukite, išpjaukite šerdį ir truputį apvirkite pasūdytame vandenyje.Lapelius atskirkite kaip balandėliams.Badelę išmirkykite, svogūną sutarkuokite, česnaką sutrinkite.Į faršą įdėkite išmirkytą bandelę, tarkuotą svogūną, sutrintą česnaką, kiaušinį ir grietinę.Faršą gerai sumaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir čiobreliais.Formą išklokite puse griežinėliais supjaustytos šoninės, paskui kopūsto lapais.Sluoksniais dėkite mėsą ir kopūsto lapus.Viršų užklokite šoninės griežinėliais.Indą uždenkite folija ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.Prieš pabaigą nuimkite foliją, kad šoninė apskrustų.Patiekite su duona.