Įdarytas avienos karbonadas


(1 porcija)
2 avienos muštiniai
aliejaus
druskos
2 skiltelės česnako
Įdarui:
1 mažas svogūnas
1 šaukštas susmulkintų migdolų
sojų padažo
druskos

Avienos muštiniai įpjaunami šonu aštriu virtuviniu peiliu, kad atsirastų maža kišenė.
Gaminamas įdaras sumaišant į aštroką masę smulkiai supjaustytus svogūnus, susmulkintus migdolus, šlakelį sojų padažo ir druskos.
Įdaras dedamas į įpjovas ir kišenėlės susmeigiamos vyniotinių smeigtukais.
Aliejus šakute išmaišomas su druska ir sutrinta česnako skiltele, juo tolygiai aptepami įdaryti karbonadai ir kepama įkaitusiame grilyje 3 minutes.
Arba: iš avienos karbonado išimami kaulai, kaip jau buvo aprašyta, jis aptepamas aliejumi su prieskoniais, kepamas ir tiekiamas ant pakepintos, sviestu apteptos duonos, aplink apdėliojamas paprastojo rėžiuko šakelėmis. Kas mėgsta, kepsnį gali apibarstyti šviežiai maltais pipirais.