Įdarytas kopūstas


1-1.5 kg kopūsto gužė,
200 g džiovintų baravykų,
150 g ryžių,
100 g sviesto,
4 kiaušiniai,
2 stiklinės grybų nuoviro,
druskos,
2 šaukšteliai miltų,
šaukštelis sviesto,
prieskonių.

Kopūstą 15-20 min. apvirti pasūdytame vandenyje.Išmirkytus ir išvirtus grybus susmulkinti, sumaišyti su išvirtais ryžiais.Dar jiems neataušus, įdėti 100 g sviesto, prieskonių, įmušti 4 kiaušinius ir viską išmaišyti.Kopūsto gūžės kotą įpjauti kryžmai.Kopūstą kotu žemyn padėti ant marlės, tarp lapų dėti įdarą.Gūžę aprišti marle ir įdėti kotu žemyn į puodą, įpilti vandens, įdėti sviesto.Išvirus valgyti su grybų padažu, paruoštu iš 2 stiklinių grybų nuoviro, 2 šaukštelių miltų, šaukštelio sviesto ir pagardinti prieskoniais.