Idealiai įdaryta bulvė

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Bulvė tinka ne tik garnyrui. Ji pati gali būti puikiu pagrindiniu patiekalu.
Švariai nuplautą bulvę įpjauti du trečdalius jos pločio. Apipurkšti aliejumi. Į tarpus prikimšti svogūnų riekelių, kumpio arba parmezano sūrio riekelių pakaitomis su sviestu (sviestą geriausia užšaldyti, kad būtų lengviau atpjauti plonas riekeles). Nepamiršti pabarstyti druska ir pipirais.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Tuomet užpilti grietinėlės ir pabarstyti tarkuoto sūrio. Dar kepti 10 minučių. Patiekiant dar galima pabarstyti žalumynais ir uždėti šaukštą riebios grietinės.
Receptas unikalus tuo, jog ingredientus galima keisti pagal skonį. Įdaryti galima ir kitomis daržovėmis, svarbu įdėti sviesto, kad bulvė gautų riebalų kepant.