Itališka žuvis


800 g sterko filė
3 cukinijų
2 svogūnų
4 šaukštų alyvų aliejaus
200 ml balto sauso vyno
2 skiltelių česnako
2 pomidorų
1 citrinos
100 g kapotų petražolių
druskos

Cukinijas supjaustykite apskriti­mais. Svogūnus susmulkinkite. Žuvies filė pabarstykite druska. Įkaitintoje keptuvėje su šaukštu aliejaus apkepkite cukinijas ir svogūnus. Tuomet įpilkite vyną ir troškinkite dar 5 min. Į kepimo formą sudėkite svogūnus ir cukinijas, ant viršaus sudėkite žuvį, apšlakstykite šaukštu alie­jaus ir pašaukite į 150 °e orkai­tę 20 min. Česnaką susmulkinkite. Pomidorus supjaustykite
kubeliais. Citrinos žievelę nu­tarkuokite, sultis išspauskite. Dubenyje sumaišykite petražo­les, česnaką, citrinos žievelę ir sultis, įpilkite 2 šaukštus alie­jaus, įberkite druskos – pada­žas paruoštas. Paruoštą žuvį su daržovėmis sudėkite Į lėkštę, apliekite padažu, papuoškite pomidorų gabaliukais ir petražolėmis.