Jautienos nugarinė su plutele
1.2 kg nugarinės,
pipirų, druskos,
vienos citrinos sutarkuota žievelė ir sultys,
30 g lydyto sviesto,
250 g pievagrybių,
1.5 stiklinės jautienos drebučių.
Plutelei:
50 g fermentinio sūrio,
3 šaukštai džiūvėsių,
20 g migdolų,
vienos citrinos sultys,
ryšelis petražolių,
1 kiaušinio baltymas.
Padažui :
0.5 stiklinės grietinės,
1-2 šaukštai miltų,
truputis citrininės melisos.
Mėsą nuplauti, nuvarvinti, įtrinti prieskoniais ir citrinos žievele.Riebalus išlydyti, juose apkepti mėsą.Grybus nuplauti, susmulkinti, sudėti prie mėsos ir pakepinti.Įpilti pusę stiklinės jautienos drebučių, užvirinti.Mėsą kepti 175 laipsnių karštumo orkaitėje valandą.Dalimis supilti likusį skystį.
Plutelei sumaišyti sūrį, džiūvėsėlius, migdolus ir citrinos sultis.Petražoles nuplauti, sukapoti ir sumaišyti su sūrio mase.Įmaišyti baltymą.Šia mase aptepti mėsą.Kepti dar 30 min. 200laipsnių karštumo orkaitėje.
Mėsą išimti iš orkaitės, pastatyti šiltai.Padažą perkošti, įdėti grietinės, užvirinti ir sutirštinti.