Vėžių sriuba
600 g veršienos ar žuvies,
150 g prieskoninių daržovių,
10 pipirų,
1 lauro lapelis,
1 stiklinė grietinės,
10 – 15 vėžių,
3 l vandens.
Kaklelių įdarui :
1 riekelė džiovinto pyrago,
1 kiaušinis,
0.5 šaukšto sviesto,
pipirų,
1 šaukštas grietinės,
petražolių ir krapų lapelių,
druskos.
Iš veršienos ar žuvies su prieskoninėmis daržovėmis išvirti sultinį ir perkošti.Gyvus vėžius palaikyti kelias valandas vandenyje, kad jie plaukydami geriau išsiplautų.Paskui puode vandenį užvirinti su prieskoniais ir krapais, sudėti vėžius ir virti 25 min, kol vėžiai pasidarys raudoni.Atvėsinus iš vėžių kaklelių ir kojelių išimti mėsą, o nugarėles atskirti ir išimti vidurius.
Vėžių kojelių mėsą sumalti, pridėti žalio kiaušinio, sviesto, mirkyto ir išspausto pyrago, pipirų, grietinėlės, išminkyti, prikimšti vėžių nugarėles ir, suleidus į verdantį sultinį, virti 5 min. Padžiovinus vėžių kojelių lukštus sutrinti, pakepinti su sviestu, užpilti truputį sultinio ir patroškinti.Paskui perkošti per drobę ir skystimą supilti į sultinį.
Sriubą užbalinti rūgščia grietine.