Kaliaropės su špinatų įdaru ir tirštu pomidorų padažu


(4 porcijos)
4 kaliaropės
200 g špinatų (Špinatai)
3 svogūnų galvutės
1 šaukštas smulkintų graikiškų riešutų
3 šaukštai aliejaus
125 g tarkuoto “Goudos” sūrio
500 g pomidorų (Pomidorai)
100 ml baltojo vyno

1. Kaliaropę išvirti. Špinatus susmulkinti. 1 svogūną supjaustyti kubeliais.
2. Riešutus pakepinti . Susmulkintą svogūną irgi apkepinti 1 šaukšte sviesto, baigiant kepinti sudėti špinatus ir dar patroškinti. Sudėti riešutus ir 2/3 tarkuoto sūrio.
3. Nupjauti išvirtos kaliaropės “stogelį”, išskobti vidurį, supjaustyti išimtą minkštimą kubeliais, sumaišyti su špinatų mase, pasūdyti, pagardinti prieskoniais ir prifarširuoti šia mase kaliaropes.
4. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Supjaustyti likusius svogūnus ir apkepinti aliejuje. Sudėti pomidorus, supilti vyną, pagardinti prieskoniais. Kaliaropes sudėti į kepimo skardą, užpilti vyno padažu ir apibarstyti sūriu. Kepti 30 min.